top of page

Algemene Voorwaarden


Algemene voorwaarden.. Vrijwel iedereen heeft ze weleens onder ogen gehad. De algemene voorwaarden zijn een onderdeel van de overeenkomst. Voor het gemak staan algemene bepalingen vermeld in de algemene voorwaarden. Zo hoeft niet bij iedere te sluiten overeenkomst te worden onderhandeld over de algemene handelingen zoals bijvoorbeeld: betalingstermijnen, aansprakelijkheid, contractduur of garantie. Bepalingen die betrekking hebben op de kern van de overeenkomst, de te leveren prestaties van beide partijen, worden opgenomen in de overeenkomst zelf en dus nooit in de algemene voorwaarden.


Consumenten zijn door een wettelijke zwarte en grijze lijst van onredelijke bepalingen, goed beschermd tegen onredelijke algemene voorwaarden. Doe je zaken met consumenten, Business to Consumer (B2C)? Dan zijn sommige bepalingen niet toegestaan in de algemene voorwaarden.


Deze lijsten gelden niet voor Business to Business ondernemers (B2C). Indien u een bedrijf heeft dat zaken doet met andere bedrijven, dan is het verstandig dat u correcte en speciaal op uw business afgestemde algemene voorwaarden hanteert. Indien u uw producten/diensten levert aan zowel consumenten als aan bedrijven, dan is het dus verstandig verschillende algemene voorwaarden te hanteren.


Als ondernemer staat "algemene voorwaarden regelen" vaak niet op nummer een van het to do lijstje, maar besef u goed dat correcte algemene voorwaarden u beschermen tegen ongewenste verrassingen. Vanwege de kosten hoeft u het niet te laten, want ik kan u tegen een aantrekkelijk tarief helpen bij het opstellen van de algemene voorwaarden. (info@galajuridischadvies.com)


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page